2011. szeptember 21., szerda

Agyag


Ezer éve nem volt a kezemben agyag, pedig az egyik legszeretettebb anyagom. Utoljára cicát meg korongozott csöbröt csináltam (úgy 10 éve), most medálok sültek ki belőle. Ez is a nyári relax egy része volt, 1-1 medállal 1 órát is elbíbelődtem.. és örültem neki, mert ritkán van ennyi türelem. De most kifejezetten jó volt csigatempóban, óvatosan pöttyözgetni meg a vonalakat kiásni.

2011. szeptember 20., kedd

Gyanta medalion

Új technika, új kísérletezések. Ez a dolog már régen érett, az üvegek egy ideje várnak a rezes foglalásra, de ahhoz sok minden nem adott, míg a gyurma egyszerűbb eset. Aztán mostanában hatottak rendesen Elza karcolatai, így gondoltam, koromrajz és valami nyomtatott cucc helyett ilyen lesz belül a minta, amit a lencse szépen gyantaszerűvé is tett. Tetszik, hogy az üvegen kívül mindent én formázok meg.




2011. szeptember 19., hétfő

Csemperajzok

Még nyáron a munkahelyen relaxként kanyarintottam filccel ilyen egyvonalas alakokat, minden nap egyet. Aztán ezek lettek, és némelyiket bírom, így megnéztem egyet-kettőt gyurma kivitelben. De most tovább nincs ötletem, hogyan legyenek kész nyakláncok vagy hogy egyáltalán ez a technika a megfelelő-e.